Najčítanejšie Recepty 

Recepty, ktoré pohladia telo i dušu. Pripravila Lucia Medeková

Ako sa cítiť fajn?

Zdravá rajčinovo-jablková nátierka

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 kg rajčín
  • 0,5 kg cibule
  • 3 jablká
  • 1 ČL kari
  • 1 ČL mletého korenia
  • 1 PL mletej pálivej papriky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 šálka octu
  • 2 ČJ morskej soli
  • Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový)

Ako na to:

    1. Rajčiny, cibule a jablká očistíme, rajčiny nakrájame nadrobno a cibuľku a jablká najemno nastrúhame.

    2. Pripravenú zeleninu a jablká necháme variť, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, cukor, ocot a soľ. Miešame, kým nevznikne kaša.

    3. Horúcu uvarenú zmes dávkujeme do sklenených pohárov na zaváranie. Otočíme hore dnom. Po vychladnutí uložíme do chladničky.

    4. Chladenú nátierku servírujeme s celozrnným chlebom.

Avokádova pomazánka light

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 avokádo
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 1 PL nízkotučného roztierateľného syra
  • 1 malá červená cibuľka (šalotka)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 PL horčice
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • šťava z 1 limetky
  • Chlieb viaczrnný
  • Ako na to:

    1. Vajíčko uvaríme natvrdo a očistíme. Odšťavíme limetku a šťavu odložíme bokom. Tiež ošúpeme avokádo, šalotku a cesnak, umyjeme petržlenovú vňať a všetko nakrájame.

    2. Pripravené ingrediencie spolu s horčicou vymiešame dohladka. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Šunková rolka plnená tofukrémom s nízkotučnou mozarellou

Na prípravu potrebujeme:

  • Hydinová dusená šunka
  • 2 ks mozarella light
  • 1 balenie bieleho tofu syra
  • čerstvá bazalka
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)

Pšeničné alebo celozrnné rožteky

Ako na to:

    1. Mozarellu, tofu syr a bazalku najemno nakrájame a zmiešame s olivovým olejom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Celú zmes vymiešame dohladka.

    2. Syrovú zmes nanášame lyžičkou na plátky hydinovej dusenej šunky a stáčame do roliek.

    3. Lahodné šunkové rolky podávame s chrumkavými rožtekmi.

Jarná zeleninová omeleta so šunkou

Na prípravu potrebujeme:

  • Kuracia debrecínka
  • 5 – 6 šampiňónov
  • 1 menšia cukina
  • 1 cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajčina
  • 2 vajcia
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Pšeničné alebo celozrnné rožteky

Ako na to:

    1. Šampiňóny a zeleninu očístíme a nakrájame na väčšie kusy (rajčinu a cibuľu na mesiačiky). Šunku nakrájame na tenšie pásiky.

    2. Pripravenú zeleninu, šampiňóny a šunku zľahka opečieme na olivovom oleji (určenom pre teplú kuchyňu) dozlatista. Nakoniec panvicu zalejeme 2 rozmiešanými vajíčkami. Necháme zapiecť.

Šunková pena s avokádom a opečeným chlebíkom

Na prípravu potrebujeme:

  • Morčacia šunka
  • 1 avokádo
  • 1 PL rastlinného masla light
  • 1 PL horčicových semienok
  • 1 menšia cibuľka
  • 1 malá viazanička petržlenovej vňate
  • vegeta
  • šťava z 1 limetky
  • Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový)

Ako na to:

    1. Avokádo a cibuľku očistíme a spolu s petržlenovou vňaťou a  šunkou najemno pokrájame. Pokiaľ použijeme mixér, suroviny stačí pokrájať na väčšie kusy. Odšťavíme 1 limetku.

    2. Všetko poriadne premiešame (alebo rozmixujeme), prilejeme šťavu a dochutíme vegetou. Miešame, pokiaľ sa všetky chute nespoja.

    3. Vzniknutú zmes servírujeme s celozrnným chlebom.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články